luns, 5 de xuño de 2017

American Day in Vilariño

Está mal que o diga eu, pero en Vilariño temos unha chea de cualidades estupendas. 
Somos riquiñ@s, somos cariños@s, somos agradecid@s e tamén... coido que quedou demostrado curso tras curso, somos bastante comedoriñ@s.

Total que, como xa contamos na entrada anterior, o curso remata, Nina marcha e nós queríamos amosarlle o noso cariño e agradecemento,  que naceron e foron medrando entre chorretóns de pintura na roupa e mans pringadas de pegamento.

E o alumnado de quinto empezou a argallar:

- E como podemos facer unha celebración xeitosa para despedila como ela merece?
- Pois celebramos o día de USA.
- Eso xa existe e é o 4 de xullo. Estamos en xuño.
- E que máis dá, celebrámolo agora, que con Boston hai moita diferencia horaria. Máis ou menos debe cadrar ben. 
- Ah, pois estupendo. E que facemos?
- Como que que facemos? Que imos facer? Unha comilona!!!!
- Guau, que boa idea, non se como non se me ocurríu a min!!

Aquí @s tendes, tramando un plan ao abeiro dun liquidámbar


Se hai algo que tamén temos en Vilariño é que nos gusta facer as cousas ben organizadiñas. Comilona si, pero con sentidiño.
Había que trazar un plan: liaron ao armadanzas do profe Fernando, que enseguida se sumou ao asunto e, de paso, tamén á teacher Carmen.

Decidiron facer hamburguesas para todo o cole... pero non de calquera xeito.
Aplicaron todos os seus coñecementos aprendidos ao longo do curso sobre os grupos de alimentos e a alimentación saudable. 
Tamén contaron coa axuda doutros grupos: sexto faloulles das alerxias e intolerancias alimentarias e segundo sobre a importancia das medidas de hixiene á hora de cociñar.

En sexto investigaron sobre a presencia de alerxias e intolerancias alimentarias no cole e tiñan un bo dossier de información para compartir.

Segundo ensinoulles o que investigaran no cátering e as medidas de hixiene e seguridade alimentaria que alí tomaban.

Tamén descubriron que hai persoas no cole que elixen outro tipo de dietas, por saúde ou por ideoloxía: 
  • Dieta vexetariana: sen carne, pero con outros productos de orixe animal: leite, ovos...
  • Dieta vegana: sen nengún producto de orixe animal.
Con toda esa información elaboraron diferentes menús para que cada neno, nena e profe do cole poidera elexir según as súas necesidades e preferencias.

Un exemplo dos menús: ingredientes, nutrintes, alérxenos.... Pictogramas para que podan entendelo tod@s as usuari@s. Profesional!

Que foi o seguinte? Facer a lista da compra e achegarse ao súper. El@s nos asuntos de administrar e orzamentar son uns expert@s, non en van foron os encargados da financiación do PROXECTO COMEDOR.



Xa estaba todo listo para o grande día: o primeiro American Day de Vilariño.

Queredes ver como foi?

pois premede aquí e disfrutade.

Bo proveito!

Noraboa, profes e nen@s. Bo traballo. Un día (outro!) para lembrar.

ESTRELA



Ningún comentario:

Publicar un comentario